Makaronilaatikko

Pinnalle sopii monikin yrtti oman maun mukaan


Hyvä jauheliha korvike
Basilikakastike



En liha tai kasvisruoasta ala sen enempää kertomaan faktoja, mutta yksi blogini teemoista on terveys. Blogin, itseni ja perheeni vuoksi ruuat ovat suurimmaksi osaksi lihattomia.(Kalaa lukuunottamatta) ☺

Makaronilaatikon voi tehdä monella tapaa eikä yhtä oikeaa tapaa olekaan. Itsekin tehnyt monesti erilaista. Aina siitä tulee eri lailla herkullista ja tälläkin kertaa myös perheeni piti ruoasta kovasti. 😊 Laitan nyt tämän viimeisimmän makaronilaatikon reseptin tänne. 

  • 400g makaronia
  • 1rkl rypsiöljyä
  • 2dl tummaa soijarouhetta
  • 4dl vettä
  • basilikakastike (valmiskastike noin 3dl lasipurkki kaupasta)
  • 4 kananmunaa
  • 7dl maitoa


makaronit keitetään ja soijarouhe paistetaan pannulla johon lisätään 4dl vettä. (soijarouhe määrään lisätään tuplaten vesi) Mausteeksi ripaus suolaa, pippuria ja soijaöljyä. Sekaan kaadetaan basilikakastike ainekset ja kuumennetaan. Munat vatkataan kulhossa ja lisätään maito. Mausteeksi vielä laitoin valkosipulia ja suolaa. Makaronit ja basilikakastike sekoitetaan uunivuokaan ja päälle kaadetaan munamaito. Paistetaan uunin keskiosassa 200 asteessa yksi tunti.  



 

Kommentit