Pienoiskasvihuone ja idätystä

Pienoiskasvihuone


Pienoiskasvihuone takaa tasaiset olosuhteet itämiseen ja juurtumiseen. Kansi on muotoiltu niin, että tuuletus on mahdollista taimivaiheessa. Pienoiskasvihuoneen materiaali mahdollistaa uudelleenkäytön.

Pakkaus sisältää 12 kpl sammalnappeja. Sammalnappi on elävästä rahkasammaleesta valmistettu, kalkittu ja lannoitettu kasvualusta siementen idättämiseen. 

Sammalnapit olivat helppo käyttää. Alustalle kaadoin noin 5dl vettä ja parissa minuutissa "napit" imivät lähes kaiken veden alustasta. Sammaleet turposivat kookkaammiksi ja jokaiseen laitoin vain yhden siemenen. 5vrk pidin kasvihuonetta jääkaapin päällä pimeässä pyyhkeen alla kunnes alkoikin tulemaan elonmerkkejä jokaisessa sammalnapissa. Jääkaapin päälle laitoin siksi, että siellä on muutama aste lämpöisempää, kuin huoneenlämpö on. Chilit erityisesti pitävät itämisvaiheessa lämmöstä ja pimeydestä. 

Ensimmäiset elonmerkit


Mitä kasvaa?

Aloitetaan vasemmalta alariviltä. Kahdessa ensimmäisessä kasvaa päärynätomaatti ja kaikki loput ovat chilejä.  Seuraavat kaksi Ramiro yellow. Alarivin kahdessa oikean puoleisessa napissa kasvaa puolestaan Lombarto. Ylärivi vasemmalta alkaen kaksi ensimmäistä Numex twilight. Seuraavat kaksi Jalopeno sweet. Ja viimeiset kaksi oikealla ylärivillä Hungarian Hot Wax



Siirsin kasvivalaisimen keittiöstä etelä ikkunalle. Tarvittaessa laitan megamanin 15w kasvivalon lisävaloksi joka oli aikaisemmin huonekasvien talvehtimisvalona.




Kommentit