Miten kasvit voivat? Toukokuun tilannepäivitys

 

 

Aloitetaan vaikka päärynätomaateista. Maaliskuussa chilien kanssa yhtäaikaa kylvetyt päärynätomaatit jotka huhtikuun 8 päivä siirsin ruukkuihin. Päärynätomaatit kasvoivatkin sitten kuukaudessa valtavaa vauhtia ja olen koittanut niitä tukea erilaisin tukikepein. Kuvista oikean puoleinen tomaatti saa hiukan enemmän valoa päivän aikana ja sitä myöden on kasvanutkin hieman paremmin.


Chilejä ja on siellä yksi sitruunamelissan pistokaskin keskellä oikealla. Edessä vasemmalla Hungarian Hot wax ja oikealla Numex twilight. Niiden takana molemmat chilit ovat Lombardoja. Saavat tuossa varmasti ihan hyvin valoa ja en ole huomannut että kärsisivät mistään puutoksista.


Lisää chilejä. Vasemmalla Hungarian, keskellä Jalopeno sweet ja oikealla Ramiro. Takana näkyy myös maaliskuussa kylvetty basilika josta olen nyppinyt ainakin yhden sadon. Tässä on käytössä toisinaan kasvivalaisin, koska eivät muuten saa aivan riittävästi valoa. 


Sitruunamelissa on ollut menestys! Kaupasta ostin maaliskuun alussa ja ruukutin. Olen kerännyt samaisesta kasvista kaksi satoa sekä ottanut pistokkaita jotka voivat hyvin. Taas saisi ihan hyvin kerätä pakkaseen tai suoraan ruuan laittoon sadon.

Sitruunamelissan pistokas. Löytyy toisaalta vielä pari muutakin samaista pistokasta.🌱


Kommentit